Obavještenja

blog-img
Psihologija = Praksa

Predstavljamo rezultate saradnje sa institucijama u kojima studenti studijskog programa Primijenjena psihologija obavljaju praksu.

Razvoj studijskog programa Primijenjena psihologija je ove školske 2018/19 godine potpomognut saradnjama sa nekoliko relevantnih institucija u kojima studenti obavljaju praksu.

Studenti I i II godine su praktični dio nastave iz predmeta Uvod u razvojnu psihologiju i Razvojna psihologija odraslog doba obavljali sa učenicima OŠ "Vlado Milić" uz pomoć asistentkinje mr Nene Mitrović Radojičić.

Studentima II i III godine su omogućene vježbe iz predmeta Uvod u kliničku psihologiju i Psihopatologija na Klinici za psihijatriju Kliničkog centra Crne Gore pod supervizijom dr. sci Nevenke Pavličić.

U međuvremenu je zaključen i dogovor o saradnji sa Javnom ustanovom za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Kakaricka gora.

Studenti III godine su svoje statističko znanje iz predmeta Metodologija istraživanja 1 i 2 usavršavali u Upravi za statistiku- MONSTAT pod supervizijom mr Vuka Čađenovića i učestvovali u MICS programu istraživanja domaćinstva u Crnoj Gori razvijenom od strane UNICEF-a.

Navedene saradnje sa relevantnim institucijama omogućavaju kontinuiran razvoj studijskog programa i pripremu studenata za praktičan rad.