Obavještenja

blog-img
Informacija za studente koji su u radnom odnosu/profesionalni sportisti

Studenti Fakulteta primijenjene nauke (svi smjerovi) koji su u radnom odnosu ili se profesionalno bave sportom ili paralelno studiraju na drugom univerzitetu potrebno je da dostave potvrde najkasnije do petka - 20. septembra do 14 časova kako bi bili oslobođeni prisustva nastavi u zimskom semestru, studijske 2019/20.

Dokumentacija se može predati svakog radnog dana (ponedeljak-petak) u terminu od 10h do 14h.

Za studente Matematike (Nela Milošević) i Primijenjene psihologije (Ana Maksimović) dokumentacija se dostavlja u kancelariji Fakulteta primijenjene nauke u prizemlju. 

Za studente Geodezije (Bojana Mališić) dokumentacija se dostavlja na pultu studentske službe, a za studente Elektrotehnike (Marko Simeunović) u kancelariji na I spratu.

 

Za studente koji su u radnom odnosu potrebno je dostaviti sledeću dokumentaciju: 

- kopija radne knjižice (prva stranica sa imenom i prezimenom i stranica na kojoj je pečat firme sa datumom otpočinjanja radnog odnosa) i original radne knjižice na uvid                                                  

- potvrda poslodavca iz kompanije                                                                                  

- ovjeren JPR obrazac od strane Poreske uprave

Studenti koji nemaju radnu knjižicu ili ista nije ovjerena od strane kompanije u kojoj rade, ne mogu biti oslobođeni nastave.

 

Studenti koji se profesionalno bave sportom, takođe mogu biti oslobođeni nastave ukoliko do naznačenog datuma dostave potvrdu iz kluba, nedeljnji raspored treninga kao i raspored utakmica. Ukoliko je student fudbaler, košarkaš, rukometaš ili odbojkaš potrebno je da dostavi i kopiju zvaničnog zapisnika sa utakmice (koji sadrži spisak igrača), ili izvod iz nekih dnevnih novina koje prate i objavljuju rezultate utakmica. Ukoliko je student džudista, karatista ili takmičar u nekom drugom borilačkom sportu, potrebno je da dostavi zvanični spisak takmičenja na kojima će student nastupati u toku zimskog semestra, kao i da nakon takmičenja dostavi kopiju zvaničnog zapisnika sa takmičenja.

 

Studenti koji se zaposle u toku trajanja nastave ili zakasne da dostave potvrdu u gore navedenom roku mogu biti oslobođeni iste ISKLJUČIVO od datuma kada dostave potrebna dokumenta.