Obavještenja

blog-img
Rezultati konkursa povodom Dana istraživanja 2020

Na konkursu za izbor najboljeg istraživačkog rada na temu ,,Metode prikupljanja i prikazivanja podataka u doba COVID19" 1. mesto osvojili su saradnici na studijskom programu Primijenjena psihologija (FPRN): Hakile Resulbegoviq, Slobodan Koljević i Ana Maksimović.

Univerzitet Donja Gorica u saradnji sa MONSTAT-om i DAMAR-om, devetu godinu za redom organizovao je Dan istraživanja, koji se tradicionalno održava 4. aprila, a kojim se obilježeva i Dan studenata.
 
Poštujući preporuke i mjere Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti, Dan istraživanja 2020. godine nažalost nije organizovan  kao prethodnih godina.
 
Ipak, UDG, MONSTAT i DAMAR odlučili su da povodom Dana istraživanja 2020 otvore:
Konkurs za izbor najboljeg istraživačkog rada na temu:
Metode prikupljanja i prikazivanja podataka u doba COVID19“

Konkurs je bio otvoren do 01.05.2020. godine za sve studente osnovnih, magistarskih i doktorskih studija Univerziteta Donja Gorica, pojedinačno ili za grupu od najviše tri studenta.
 
Organizatori su planirali da za pet najboljih istraživačkih radova obezbjede nagrade u iznosu od: 500 eura (prvorangirani istraživački rad), po 300 eura (za dva drugorangirana istraživačka rada) i po 200 eura (za dva trećerangirana istraživačka rada).
 
Obzirom da je zadatak bio vrlo težak i izazvovan, a da su studenti pokazili inovativnost, posvećenost i ozbiljnost u pristupu, organizatori (UDG, MONSTAT i DAMAR) su odlučili da nagrade veći broj pristiglih radova i to na sljedeći način:
 
1. Prvo mjesto i novčana nagrada u iznosu od 500 eura (svaki od tri istražavačka rada dobija novčanu nagradu od po 500 eura) dobili su:
1.a Hakile Resulbegoviq, Slobodan Koljević i Ana Maksimović, za rad: Satelitski podaci noćnog osvjetljenja kao mjera ekonomske aktivnosti Crnoj Gori po opštinama
1.b Tamara Pavlović i Vladimir Borović, za rad: Izgradnja pametnog sistema za istraživanje sa personalizovanom metodom ispitivanja
1.c Natalija Drekalović i Bogdan Laban, za rad: Korišćenje online platforme Google Forms i R programa u realizaciji CAWI istraživanja u Crnoj Gori
 
2. Drugo mjesto i novčana nagrada u iznosu od 300 eura (oba istražavačka rada dobijaju novčanu nagradu od po 300 eura) dobili su:
2.a mr Luka Laković, za rad: Digitalizacija metoda prikupljanja podataka za anketu o radnoj snazi
2.b Alekdandra Gačević, za rad: Istraživanje o metodama istraživanja MONSTAT-a
 
3. Treće mjesto i novčana nagrada u iznosu od 200 eura (oba istražavačka rada dobijaju novčanu nagradu od po 200 eura) dobili su:
3.a Anja Radulović, za rad: Istraživanje o uticaju COVIDa u Crnoj Gori
3.b Đulija Perišić i Anđela Barjaktarović, za rad: O značaju istraživanja.
 
 
Čestitamo svim nagrađenim studentima i pozivamo sve ostale studente da razmišljaju o temama svojih istraživanja i da nam se pridruže na Danu istraživanja 04.04.2021. godine.