Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
Primijenjena psihologija: Poziv na III OkTA Psihomaraton

U nastavku obavještenja je poziv na III OkTA Psihomaraton.

Zadovoljstvo nam je da Vas i Vaše studente i ove godine pozovemo na III OkTA Psihomaraton NOVI MI, koji će biti održan online 28. Marta sa početkom u 18:00 časova.

U skladu sa vremenom i promjenama koje živimo na ovom Psihomaratonu ćemo istraživati- Kroz kakve procese prolazi pojedinac, a kroz kakve društvo ? Da li je korona proizvela ili ogolila naše slabosti i snage? Da li možemo govoriti o stanju kolektivne anksioznosti i kako da podržimo sebe u ovakvim okolnostima ? Kakvi smo to NOVI MI u svijetu koji se mijenja?

Psihomaraton će biti realizovan kroz tri predavanja/workshopa. A odgovore na ova pitanja tražićemo sa psihoterapeutima iz Crne Gore i regiona:

Ivana Slavković - psihoterapeutkinja i supervizorka Instituta za psihodramu (Srbija). Ivana predsjedava Komitetom za trening standarde Evropske asocijacije za psihoterapiju (EAP), predaje psihodramu na Sigmund Freud Univerzitatu u Beču i članica je Upravnog Odbora i autorka obuka Autonomnog ženskog centra.

Tema: Od nezrelih mehanizama odbrane do kreativne adaptacije -Načini prevladavanja stresa i traume izazvanih pandemijom korona virusa.

Marina Banić - psihoterapeutkinja i supervizorka Transakcione analize, TSTA, CTA (Srbija). Marina je direktorica Internacionalnog Centra za Transakcionu Analizu - ICTA i jedna je od osnivača Srpske asocijacije za Transakcionu analizu SATA. Trenutno predstavlja Evropsku asocijacije za Transakcionu analizu /EATA u board-u Evropske asocijacije za psihoterapiju/ EAP.

Tema: TA koncepti u vremenu krize-  kako da životne krize koristimo kao lift za više nivoe autonomije lićnosti. Kako da se zaštitimo? Kako da ostanemo u OK-OK poziciji ma šta život donese pred nas?

Žarko Ivanović - psiholog i psihoterapeut TA  (Crna Gora). Osnivač i psihoterapeut u Centru za psihološko savjetovanje OkTA. Jedan od osnivača prvog udruženja za Transakcionu analizu u Crnoj Gori MonTA.

Tema: Ples sa neizvjesnošću- Ljudski um ne može u potpunosti da predvidi događaje, a ni posledice. Sada kad je neizvjesnost najveći dio realnosti - Što mislimo o sebi, o drugima, o svijetu, kako se osjećamo, i koje akcije preduzimamo toj dimenziji? Zašto se disfunkcionalni oblici ponašanja, misli i osjećanja pojavljuju češće? Da li znamo i možemo drugačije? Koliko je do mene, a koliko do zajednice/društva? Kako mogu bolje?

Na ovom linku se nalaze dodatni detalji u vezi događaja, prijava i kotizacija https://www.facebook.com/events/1091337241340248/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22search_results%22%2C%22surface%22%3A%22search%22%7D]%7D

Prijave i rezervacije se mogu slati putem mail-a (odgovorom na ovaj mail) ili putem naše FB stranice.

Biće nam zadovoljstvo da zajedno istražujemo ove zanimljive i aktuelne teme. 

Vidimo se na Psihomaratonu!