Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
Mentalno je elementarno: Organizovan okrugli sto "Maj, mladi i mentalno zdravlje"

Mreža za mlade Crne Gore, povodom mjeseca podizanja svijesti o mentalnom zdravlju, organizovala je sinoć u Baru dva okrugla stola pod nazivom “Maj, mladi i mentalno zdravlje”.

Na okruglom stolu učestvovale su panelistkinje, studentkinje Primijenjene psihologije Jovana Vujačić, Ksenija Đuranović i Marija Grudić i studentkinja novinarstva Marija Pešić koje su ukazale na izuzetan značaj mentalnog zdravlja kod mladih i bile jedinstvene u ocjeni da se danas dosta govori o mladima, ali ne i sa mladima, te da su ovakve diskusije itekako dobrodošle u pronalaženju odgovora na pitanja gdje su, šta rade i kako su mladi.

Podstaknute pitanjima Sare Borančić, moderatorke i generalne sekretarke Mreže za mlade CG, takođe studentkinje Primijenjene psihologije, panelistkinje su govorile o sopstvenim stresnim situacijama, krizi identiteta, nepravdi, pojmanju života kao besmislenog, vezujući to, uglavnom, za promjenu okruženja, prelazak iz osnovne u srednju školu i odatle na fakultet.

Više o događaju vidjeti na: https://www.mmcg.me/clanak/mentalno-je-elementarno-organizovan-okrugli-sto-maj-mladi-i-mentalno-zdravlje