Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
Uspjeh studenata Primijenjene psihologije na prezentacijama u okviru projekta DigN€st

Čestitamo timovima studenata Primijenjene psihologije na velikom uspjehu njihovih digitalnih rješenja koja su nakon prezentacija prihvaćena za učešće u Erasmus+ projektu “Digital Entrepreneurial Nest and Industry 4.0 in Montenegro” (DigN€st).

Poziv za projekat bio je otvoren za studente svih crnogorskih univerziteta, a dostavljene ideje su imale za cilj razvoj inovativnih rješenja u oblasti digitalizacije poljoprivrede i medicine.

Ekipa studenata treće godine iz Udruženja studenata primijenjene psihologije "Axon" u sastavu Milena Ratković Fehilly, Ognjen Bobičić, Gordana Vukićević i Maša Saveljić predstavila je chatbot koji podstiče dobru mentalnu higijenu, sa fokusom na poboljšanje kognitivnih sposobnosti među učenicima i studentima.

Tim studenata druge godine, u sastavu Jovan Raičković, Aleksa Šćepanović i Vsevolod Bulatov, predstavili su platformu koja povezuje i edukuje ljude koji boluju od rijetkih bolesti u Crnoj Gori.

Kolega Blažo Ivančević je predstavio svoju ideju za aplikaciju pod nazivom Heal Meal, koja pomaže osobama sa specifičnim dijetarnim ograničenjima da na osnovu zdravstvenih potreba i parametara pronađu mjesta i obroke koji zadovoljavaju te kriterijume.

Kroz DigN€st projekat obezbijeđena je podrška za najmanje 20 studentskih timova i to kroz mentorsku podršku i monitoring, nabavku specijalističke opreme neophodne za implementaciju/testiranje rješenja i kontinuiranu saradnju sa profesorima i inovatorima iz partnerskih institucija iz Evropske unije. Ponosni smo na naše psihologe!