Obavještenja

Osnovne studije
Informacija Za Studente Koji Su U Radnom Odnosu/Profesionalni Sportisti

Studenti Fakulteta primijenjene nauke (svi smjerovi) koji su u radnom odnosu ili se profesionalno bave sportom ili paralelno studiraju na drugom univerzitetu potrebno je da dostave potvrde od ponedjeljka -18. septembra do najkasnije petka - 29. septembra kako bi bili oslobođeni prisustva nastavi u zimskom semestru studijske 2023/24. Više informacija u nastavku.

PRIMIJENJENA PSIHOLOGIJA:

Za studente Primijenjene psihologije dokumentacija se dostavlja koleginici Mii Golubović svakog radnog dana, od ponedjeljka do petka u terminu 11 do 13h u kancelariji na 1. spratu (lijevi ugao od Staklene sale, mali hodnik, označena vrata).

Mail: mia.golubovic2@udg.edu.me;                                

 

MATEMATIKA I GEODEZIJA:

Za studente Matematike i Geodezije dokumentacija se dostavlja koleginici Veselinki Ćalasan u kancelariji Fakulteta primijenjene nauke na prizemlju (preko puta Galerije) i to sljedećim danima i terminima:

- srijedom od 11 do 13h

- ostalim radnim danima od 13 do 15h

Mail: veselinka.calasan@udg.edu.me;

 

ELEKTROTEHNIKA i RAČUNARSTVO:

Za studente Elektrotehnike dokumentacija se dostavlja koleginici Zoji Šćekić na II spratu (PRODE laboratorija) i to sljedećim danima i terminima:

- četvrtkom i petkom od 13 do 15h

- ostalim radnim danima od 11 do 13h

Mail: zoja.scekic@udg.edu.me;

 

NAPOMENA: Ukoliko koleginice nisu u svojim kancelarijama u vrijeme predaje, dokumentacija se ne može ostavljati nasumično na stolu, odnosno, potrebno je da studenti/kinje koleginice obavijeste putem mejla da su predali dokumentaciju, u suprotnom dokumentacija neće biti prihvaćena.

 

Za studente koji su u radnom odnosu potrebno je dostaviti sledeću dokumentaciju: 

- kopija radne knjižice (prva stranica sa imenom i prezimenom i stranica na kojoj je pečat firme sa datumom otpočinjanja radnog odnosa) i original radne knjižice na uvid                                                  

potvrda poslodavca iz kompanije                                                                                  

ovjeren JPR obrazac od strane Poreske uprave

Studenti koji nemaju radnu knjižicu ili ista nije ovjerena od strane kompanije u kojoj rade, ne mogu biti oslobođeni nastave.

 

Studenti koji se profesionalno bave sportom, takođe mogu biti oslobođeni nastave ukoliko do naznačenog datuma dostave potvrdu iz kluba, nedeljnji raspored treninga kao i raspored utakmica. Ukoliko je student fudbaler, košarkaš, rukometaš ili odbojkaš potrebno je da dostavi i kopiju zvaničnog zapisnika sa utakmice (koji sadrži spisak igrača), ili izvod iz nekih dnevnih novina koje prate i objavljuju rezultate utakmica. Ukoliko je student džudista, karatista ili takmičar u nekom drugom borilačkom sportu, potrebno je da dostavi zvanični spisak takmičenja na kojima će student nastupati u toku semestra, kao i da nakon takmičenja dostavi kopiju zvaničnog zapisnika sa takmičenja.

 

Studenti koji se zaposle u toku trajanja nastave ili zakasne da dostave potvrdu u gore navedenom roku mogu biti oslobođeni iste ISKLJUČIVO od datuma kada dostave potrebna dokumenta.

 

NAPOMENA: Studenti koji su u stalnom radnom odnosu kao uslov za izlazak na kolokvijum/ispit potrebno je da imaju MAKAR JEDNE konsultacije sa predmetnim nastavnikom (profesorom ili asistentom) prije SVAKOG KOLOKVIJUMA/ISPITA ILI prisustvo jednom času predavanja.