Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
Svjetski dan mentalnog zdravlja

Drage koleginice i kolege, pozivamo vas da nam se 10. oktobra, u 11h45, pridružite u obilježavanju Svjetskog dana mentalnog zdravlja, u Amfiteatru A1, na Univerzitetu Donja Gorica. Više informacija u nastavku.

Drage koleginice i kolege, 

Pozivamo vas da nam se 10. oktobra, u 11h45, pridružite u obilježavanju Svjetskog dana mentalnog zdravlja, u Amfiteatru A1, na Univerzitetu Donja Gorica. Ove godine razgovoraćemo o važnoj temi bolesti zavisnosti i njihovom uticaju na mentalno zdravlje, pod sloganom "Zajednička misija i odgovornost". Ovogodišnjom panel diskusijom želimo podići svijest, ne samo o važnosti brige o mentalnom zdravlju, već i o podršci koja je dostupna onima koji se suočavaju sa bolestima zavisnosti.

 
Upravo su naši cijenjeni gosti, predstavnici tri nevladine organizacije, koje imaju bogatu tradiciju u vođenju različitih programa prevencije i podrške u vezi sa bolestima zavisnosti od narkotika, alkohola i kocke, pravi sagovornici na ovu temu, a to su:
 
  • Maja Lješnjak, ADP Zid, psihološkinja i psihoterapeutkinja – koordinatorka Programa prevencije patološkog kockanja.
  • Marija Mijović, NVO Juventas, zamjenica koordinatorke u okviru Programa direktne podrške osobama u riziku od socijalne isključenosti/socijalno isključenima.
  • Boban Sekulić, NVO CAZAS, koordinator Programa smanjenja štete.
 
Oni će podijeliti svoje znanje, iskustva i perspektive kako bi nam pomogli da dublje razumijemo vezu između bolesti zavisnosti i mentalnog zdravlja. Vaše prisustvo na ovom događaju od izuzetne je važnosti, jer kroz zajedničku misiju i odgovornost, svi možemo raditi na stvaranju bolje budućnosti.
 
NVO Centar za mentalno zdravlje "Axon"