Predavači

Saradnik
mr Vuk Čađenović

Vuk Čađenović je rođen u Podgorici 1985.godine gdje je 2008.godine i završio Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore.

Magistrirao je 2012. godine na temu „Metodologija anketnih istraživanja, na primjeru Stavovi studenata o NATO integraciji Crne Gore“ na Univerzitetu Donja Gorica. Trenutno je student na doktorskim studijama Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis (FMEFB) – doktorska disertacija u izradi -  ,,Pristrasnost u uzoračkim istraživanjima".

Od 2009-2015. godine bio je zaposlen u Agenciji za ispitivanje javnog mnjenja Damar iz Podgorice, na pozicijama metodologa i direktora, u kojoj je rukovodio brojnim istraživanjima iz oblasti politike, socijologije, menadžmenta...

Od 2015.godine zaposlen je u Upravi za statistiku, na mjestu pomoćnika direktora za socijalne statistike i demografiju. Od 2016.godine rukovodilac je istraživanja iz oblasti socijalnih statistika (Istraživanje o dohotku i uslovima života građana Crne Gore, Istraživanje o potrošnji domaćinstava, Anketa o radnoj snazi, itd.). Od 2017. godine angažovan je kao zamjenik rukovodioca na međunarodnom projektu - MICS istraživanje.

U 2018. postao je član UN globalne radne grupe za izradu metodologije za mjerenje nasilja nad djecom. Metodološki je rukovodilac u pripremi i realizaciji Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2021.godine.

Član je AAPOR-a (The American Association for Public Opinion Research).

mr Vuk Čađenović